Puiden hoitoleikkaukset

Ammattitaitoista puunhoitoa Etelä-Suomessa

Puiden hoitoleikkauksilla voidaan vaikuttaa puun rakenteeseen niin puun taimivaiheessa kuin myöhemmälläkin iällä. Puun Polku Oy hoitaa kaikenikäisten puiden leikkaukset yli 18 vuoden kokemuksella. Toimialueemme ulottuu Tuusulasta Kellokoskelta 60 kilometrin säteelle Etelä-Suomen alueelle, mutta sopimuksen mukaan lähdemme kauemmaksikin.  Kysy lisää!

Nuoren puun rakenneleikkaus

Nuorten puiden rakenneleikkauksilla pystytään kasvattamaan joko runkojohteisia tai monihaaraisia puita, riippuen puun sijainnista ja asiakkaan toiveista. Myös puulaji vaikuttaa puiden luontaiseen kasvutapaan, joten sekin asia otetaan huomioon rakenneleikkauksissa.

Rakenneleikkauksien tavoitteena on valmistaa puuta kasvamaan kasvupaikkansa mukaisin vaatimuksin ja valita puulle parhaimmat säilytettävät oksat, joissa olisi mahdollisimman hyvät haaran liitoskohdat. Näihin asioihin pystytään vaikuttamaan parhaiten puun nuoruusvaiheessa.

Varttuneen puun hoitoleikkaus

Varttuneille puille voidaan tehdä hoitoleikkauksia, jossa poistetaan kuivat ja huonokuntoiset oksat. Myös liian lähellä rakennuksia kasvavat oksat voidaan mahdollisuuksien mukaan joko poistaa tai pienentää.

Vanhoja puita ei tarvitse aina välttämättä kaataa saman tien, vaan niitä voidaan keventää ja pienentää, ja näin vähentää puun oksien ja rungon kuormitusta. Puuvanhus voidaan oikeaoppisilla leikkauksilla säilyttää hyvinkin pitkään ja tehdä siitä kuitenkin turvallinen.

Katsotaan yhdessä, mitä voi ja kannattaa tehdä. Ota yhteyttä!

Hyödynnä kotitalousvähennys

Kun teetät töitä kotona tai vapaa-ajan asunnossa, voit saada kotitalousvähennystä.
Lue lisää Verohallinnon sivuilta!

Yhteystiedot

Puun Polku Oy

Riiheläntie 50

04500 KELLOKOSKI

040 538 4674

mika@puunpolku.fi

www.puunpolku.fi